Tvättstugan

Tvättstugan har du och dina grannar gemensam tillgång till och ansvar för. Viktigt att dessa regler följs och gör även omgivningen uppmärksam på vad som gäller om det så behövs.


Lämna tvättstugan i det skick du själv vill möta den. I varje tvättstuga finns städredskap som finns där för att användas. Här bredvid kan du se vad som ska göras efter tvättpasset. Se till att reglerna följs så blir det trevligare för oss alla. Använd alltid ditt sunda förnuft och ha respekt för andra medlemmar/hyresgäster.


Föreningen har två stycken tvättstugor som kan bokas mellan klockan 06.00 – 23.00 varje dag. Din tvättid bokar du med att sätta din bokningscylinder i bokningstavlan på önskad tid och dag. Det är endast tillåtet att boka ett tvättpass åt gången och det görs med bokningscylindern, ej med papper eller liknande.


Varje lägenhet innehar en bokningscylinder med nyckel, om bokningscylindern tappas bort kan en ny beställas mot en avgift på 300 kr. Kontakta i sådant fall föreningens fastighetsskötare på hutta.ab@gmail.com eller styrelsen på styrelsen@pennteckningen.se.


Om bokad tvättid ej har påbörjat efter en halvtimme kan tvättiden övertas av annan medlem/hyresgäst. Tänk på att avboka din tvättid om du vet med dig att du inte kommer att nyttja den. När din tid har gått ut skall tvättstugan vara lämnad i avstädat skick samt tömd på egna tillhörigheter. Att hålla tvättiderna är viktigt för den gemensamma trivseln.


Tvättstugan städas av föreningens städfirma varje onsdag mellan klockan 08.00 – 12.00, detta innebär att du som har din tvättid denna tid inte får låsa tvättstugan. Du som önskar att låsa om dig hänvisas till andra tider.


Är du osäker på hur maskinerna skall användas hittar du korta beskrivningar på väggen i respektive tvättstuga.


Använd alltid tvättpåse vid tvätt av bh med bygel. Det skonar maskinerna och dina kläder.


Mattor får inte tvättas i föreningens maskiner.


Det är inte tillåtet att färga eller bleka tvätt i föreningens maskiner.


Husdjur är inte välkomna i tvättstugan, tänk på alla allergiker. Du som har husdjur med päls se till att inte ha massor av hår på det som skall tvättas. Gå utomhus och skaka din tvätt innan du påbörjar din tvättning och gör rent maskinerna mycket noga.


Tvättstugornas inventarier skall vara kvar i tvättstugan.


Anmäl genast om du upptäcker fel på maskinerna. Detta gör du till hutta.ab@gmail.com. Sätt en lapp på den felanmälda maskinen där du skriver att den blivit felanmäld och vilket datum den felanmäldes.


Se till att alla dörrar är stängda och låsta när nu lämnar tvättstugan.

Detta ska alltid göras innan du lämnar tvättstugan och ditt tvättpass:


Torka rent tvättmaskiner och torktumlare.

Gör rent tvättmedels- och sköljmedelsfacken.

Töm luddbehållaren i torktumlaren.

Torka av arbetsbänkar och tvättho.

 

Sopa och torka golvet.

Ludd och damm slänger du i sopkorgen på väggen.

Gör rent städredskapen och ställ dessa på sin plats.

Tomma tvättmedels förpackningar och annat skräp som ej är hushållsoper slänger du i återvinningsstationen som du finner på Gullmarsvägen 7.