Nyinflyttad

Välkommen till Pennteckningen 1!

Vi hoppas att du kommer att trivas i huset!


Här nedan följer lite viktig information och sådant som är bra att veta:


Alla medlemmar uppmanas att maila in sina kontaktuppgifter (mail samt telefonnummer) till styrelsen@pennteckningen.se för att underlätta kommunikationen.


För att alla ska trivas så behöver du känna till våra ordningsregler. Läs gärna igenom dessa och tveka inte att höra av dig till styrelsen om du har frågor. Även stadgarna behöver du känna till, se till att läsa även dessa. Kika mer än gärna runt här på vår hemsida för att läsa om vad som gäller i huset och bli uppdaterad kring allt som händer.


Ditt namn vid dörr och postbox kommer att bytas av vår förvaltare. Saknar du nyckel till gemensamma utrymmen, postbox eller tvättstugan, kontaktar du vår förvaltare på hutta.ab@gmail.com Vill du byta din dörr till en säkerhetsdörr så vill vi ha ett enhetligt intryck i trapphuset, använd därför företaget Daloc.


Störande arbeten vid ombyggnation samt höga ljud från lägenheten begränsas av dessa tider.

Glöm inte att meddela dina grannar genom att sätta upp en lapp i trappen och/eller ringa på hos de närmast dig för att meddela dem direkt.

Tider då det är ok för störande arbeten:

Vardagar kl. 08.00 - 20.00

Helger kl. 10.00-18.00

Högtider är det inte tillåtet överhuvudtaget!


Fester och höga ljud från lägenheten är okej

mellan 8.00-22.00.

Efter detta bör musik/andra ljud inte vara störande.

Visa hänsyn för dina grannar!


Vi är alla ansvariga för vår fastighet och gemensamma utrymmen. Hälsa på grannarna så att du känner igen de som bor i huset! Ser du någon du inte känner igen, fråga!

Är någonting trasigt? Meddela styrelsen OCH Hutta förvaltning


Sopor slängs på baksidan av huset i avsedda sopskåp, sopstation för återvinning finns på andra sidan gatan mot Hemköp. Mer information om grovsopor finns här. Viktigt att inget skräp ställs vid förråd, i trapphus eller tomten.


Ska du bygga om behöver du meddela styrelsen detta innan du börjar bygga. När det gäller rivning av väggar, förändringar som berör rörsystem i kök eller badrum måste du ha styrelsen godkännande. Konstruktörsutlåtande ska uppvisas. Vi uppmanar även att du byter de gamla elledningarna om de finns kvar.


Två tvättstugor finns på källarplan. Dessa bokas via bokningstavlan.

Mer info hittar du här.


Städning av allmänna utrymmen i föreningen (tvättstugan, entréen och trapphuset) städas en gång i veckan av Global Fastighetsservice AB. Detta sker på onsdagar mellan kl. 8.00-12.00. Det är då viktigt att tvättstugan är obokad/oanvänd vid denna tid så att städfirman kan städa obehindrat och vi boende får bästa service.


Förvara inte värdefulla saker eller brandfarligt material i ditt förråd. Ditt vinds- och källarförråd ska du förse med lämpligt lås så snart du har flyttat in. Kontrollera förråden med jämna mellanrum.


Tveka inte att höra av dig till oss i styrelsen om du har frågor eller funderingar. Välkommen till oss!